In september 2011 ben ik eindelijk begonnen met een schildercursus in Sneek. Na een paar schilderijen werd mij gevraagd om een schilderij te maken voor bij ons op kantoor.

Dit moest natuurlijk met trouwen te maken hebben. Ik ben toen gewoon met de achtergrond begonnen en daarna een afbeelding over trouwen gaan zoeken. Dan kom je al snel bij bruidsparen, trouwringen, koetsen, hartjes etc terecht. Toen zag ik 2 bruidsduiven met lint en 2 trouwringen, dat leek mij het geschikte plaatje.

Ik heb het schilderij op curcus gemaakt, dus kon ik er maar 1 maal per week aan werken, maar na 3 weken was het toch klaar. Op kantoor waren ze tevreden met het resultaat, terwijl ik nog niet helemaal tevreden was, maar dat ben ik ook niet zo snel…

De volgende opdracht komt er vast ook snel aan, want bij ons gaat het niet alleen over trouwen, maar ook over botenverhuur. Misschien had ik beter een huwelijksbootje kunnen gaan schilderen?