Verschillende materialen gebruiken in een schilderij.

Om een mooi schilderij te kunnen maken, hoef je niet altijd te denken aan alleen verf, er zijn zoveel materialen die je kunt gebruiken om echt speciaal te maken.

Gel medium

Ik zag om me heen ook veel kunstwerken gemaakt met gel medium, dus daar heb me ook in verdiept en veel op Youtube gekeken hoe je daar mee moet werken. Het leek mij erg leuk om te doen, dus ben meteen aan de slag gegaan.

Ik had nog een oud bosje bloemen staan, die wou ik daarvoor gaan gebruiken. Ik heb het bosje bloemen laten drogen en daarna in de medium op het doek gezet. Daarna moest het heel lang drogen, dus ben ik een week later verder gegaan en de bladeren en bloemen geschilderd. Het schilderij hangt nu bij ons in de kamer.

Hieronder zie je wat afbeeldingen van het schilderij met gel medium.

Papier en gel medium

Na dit experiment ben ik met papier en gel medium bezig geweest. Op een klein doekje heb ik een vlinder gemaakt. Eerst al het papier weken in een bak water, daarna met gel medium ingesmeerd en een figuur op het doek maken. In mijn geval dus een vlinder. Deze moest erg lang drogen, ben er bewust pas na 3 weken mee begonnen te schilderen. Ook erg leuk om te doen trouwens. De vlinder hangt nu op de kamer van mijn jongste dochter, want zij vond het een mooie vlinder.
Hieronder wat afbeeldingen van de vlinder.

 Papier, Gesso en vitrage

Toen ben ik bezig gegaan met papier gesso en een oude vitrage. Het moest een kleurrijk abstract schilderij worden. Eerst het papier op het doek plakken met gesso, daarna goed drogen en daarna ben ik gewoon begonnen met schilderen en af en toe een stuk vitrage erbij gedaan. Toen alles was geschilderd ben ik begonnen met de details. wat koper over de vouwen van het papier en met een kwast met heel veel water en verf druppelen langs het doek. Daar kreeg ik een mooi effect mee door die vitrage. De loden draad van de vitrage heb ik ook gebruikt. Het verhaal over het schilderij kun je hier lezen “Vena Amoris“.

Hieronder wat afbeeldingen van Vena Amoris