Schildercursus begon dit jaar op 6 januari.  Ik had zin om met een groot doek bezig te gaan.  Heb een doek gekocht bij Planting in Sneek van 120 x 80. Het moest kleurrijk worden en ik wil nu eens bezig om wat kleuren in elkaar over te laten lopen. Want ik wil met voor het volgende schilderij olieverf uitproberen.

Afgelopen maandag 18 maart eindelijk het schilderij af gekregen. Het duurde mij nu ook wel te lang, maar op het laatst wil ik het ook niet afraffelen.  En dan ook nog een naam bedenken voor het schilderij…. Maar ik wist het al snel:  “Invités!” (klinkt goed toch?).

Invités
Waarom heet het schilderij Invités?  Invités betekent  “Gasten”. En het zijn natuurlijk ook wel vreemde gasten…. Iedereen ziet ze anders dus daarom heb ik het schilderij dan ook niet Invités étrangers (vreemde gasten) genoemd. Met gasten is het iets breder, maar gewoon het woord gasten vind dan weer niet zo leuk en vriendelijk klinken. Dus heb ik het vertaald naar het Frans.

Klinkt chique toch?….. 😉

Ik heb ook al een begin gemaakt van het volgende schilderij dat ik ga maken (met olieverf) Ik heb gekozen voor een klein doek, omdat ik niet eerder met olieverf heb geschilderd. Tineke adviseerde dat ook al, duzzzzzz een klein doekje gekocht bij Tineke. Bij het volgende bericht meer hierover.