Ja, DE Boom…… Dit schilderij heb ik speciaal voor mijn man Harrie gemaakt. Hij vroeg mij of ik een schilderij wilde maken van een wel hele speciale foto.

Op die speciale foto staat mijn lieve schoonvader die voor mij gewoon mijn vader was. Hij is afgelopen zomer overleden en deze foto stond op het bidprentje. Het was een grote uitdaging voor mij, want ik had nog nooit zoiets geschilderd.

 
 
Toen de tekening op het doek stond, heb ik eerst Harrie geroepen om even te komen kijken. Heel vreemd was dit, we waren helemaal van de kaart. Wat een emotie kwam er weer los toen we naar de tekening zaten te kijken. Het is niet alleen dat hij bij EEN boom staat, maar bij die boom is mijn lieve schoonmoeder uitgestrooid, zij is in 2011 overleden en pa is daar nooit overheen gekomen. Hij ging vaak even naar ma bij DE boom. Deze foto is vlak voor zijn overlijden genomen. Ja,……. dit schilderij heeft een hele speciale betekenis voor ons allemaal. Daarom is dit schilderij zo mooi, want over de uitvoering ben ik niet helemaal tevreden.

Hieronder de voortgang van DE Boom.