Vandaag het schilderij “Afrikaanse vrouwen op de markt” afgemaakt. Het is één van de kleinste schilderijen die ik heb gemaakt en waar de meeste uurtjes werk in zit.  Het was weer eens iets heel anders om te schilderen, wat strakkere lijnen wat ik niet gewend ben en ik ben er nu ook achter gekomen dat ik nog iets fijnere penselen nodig heb.

De meeste schilderijen die ik heb gemaakt waren met hele dikke penselen. Het liefst schilder ik met Da Vinci penselen.

Toen ik “Afrikaanse vrouwen op de markt ” klaar had heb ik direct een foto op mijn Facebook pagina geplaatst (fijn als je op “vind ik leuk” klikt). Kreeg direct een reactie van een vriendin van mij dat ze heel graag het schilderij wou kopen. Dat is natuurlijk een groot compliment! Het klinkt misschien raar, maar ik wil graag eerst mijn schilderijen een tijdje in mijn atelier laten hangen. Dan wordt het schilderij van mij. Dus misschien over een jaar of een paar maanden dat ik er wel afstand van kan doen. Ik heb nog nooit een schilderij verkocht, dus dat is helemaal nieuw voor mij. Heb ooit een paar schilderijen die bij elkaar horen dezelfde dag toen ze klaar waren weg gegeven aan mijn dochter voor haar nieuwe huisje. Die schilderijen zijn nooit van mij geweest. Raar is dat eigenlijk.

Ik ben vanmiddag direct met een nieuw schilderij begonnen. Ik heb de achtergrond nu klaar. Het wordt een schilderij voor op onze slaapkamer met mooie warme rood paarse kleuren, met een beetje koper erdoor. Daarop wordt een vrouw geschilderd, maar daarover de volgende keer.

Hieronder de foto van “Afrikaanse vrouwen opde markt” en het begin van het nieuwe schilderij.